Image
image
image
image


 QINOpraktik

För Din Hälsa och Balans

Välkommen till oss på Svenska QINOpraktikskolan.

Eftersom du nu har valt denna del av QINOpraktik.se så tar jag för givet att du är en patient/kund till en av våra kollegor.

Denna sida är mycket mindre än den stora sidan och gjord för att du lättare skall kunna hitta din information som din terapeut ville att du skulle få.

Min bok är nu snart färdig, Ditt Framtida Jag utkommer snart, men redan nu kan du köpa en PDF version eller en E-bok,
skicka ett mail här så går vi därifrån.
 


12 veckors smärtprogram

Nu erbjuder vi ett specialsytt smärtprogram för dig med kronisk smärta
Vi erbjuder också speciella 12 veckorsprogram för Traumatiserade kvinnor som utsatts/utsätts för våld i hemmet samt ett program för utbrända deprimerade personer
Klicka här för mer info.


Expedition Himalaya

Nu är den äntligen dags för en ny resa. Vi har tidigare varit i Indien, Thailand, Österrike och Skottland, alla kurser med helt olika inriktningar och nu är det dags för ännu ett nytt avsnitt, en Yoga och Meditationsresa till Norra Indien och Himalaya.

Det Internationella QINOpractic Medicine Förbundet (International QINOpractic Association, IQA) ska sommaren 2018 ordna vår femte resa. Denna resa blir av en helt annan karaktär än de förra (Indien, Thailand, Skottland och Österrike), denna gång åker vi till Sikkim regionen och Darjeeling (West Bengalen) i norra Indien (Mellan Nepal och Burma) och de magnifika Himalaya bergen.

Följ med på en annorlunda och spännande Yoga och Meditationsresa till Himalaya du aldrig glömmer. 
OBS, detta är en resa för alla, oberoende av yoga kunskap och intresse. All yoga och meditation är frivillig.

Läs prospekt här, eller klicka dig fram i meny ovan.. OBS starkt begränsat med platser
 


KINOpraktik blir QINOpraktik
Anledningen till detta är några, bland annat:
1, Den internationella stavningen är med Q, så vi vill likna den svenska stavningen till den internationella QINOpractic Medicine.
2, Särskilja oss från kiropraktiken. Vi QINOpraktikterapeuter är inga kiropraktorer och vill inte bli förknippade med dem heller, så för att särskilja oss ändrar vi nu stavningen. Vi behandlar mer holistiskt.
3, QI betyder livsenergi i kinesisk medicin. Det är det vi sysslar med, livsenergi. Internationellt förstår gemene man vad QI är och förstår därmed också intentionen med vår stavning: QINOpractic Medicine.Hemövningar:
Det finns några alternativ:

Streching:

Här hittar du dina strechövningar
Stabilitetsträning:

Detta är en enda sida som visar dig vårt grundprogram, inga andra övningar
Stabilitetsträning:

Här hittar du en PDF med 16 sidor. Mer detaljerad beskrivning och fler övningar
Veckoprogram:
Här hittar du ett förslag på ett veckoprogram för dig som vill komma igång med träningen, men vill göra det hemma.

Höger/vänster:

Här hittar du dina övningar som din terapeut vill du ska göra i samband med stress, ADHD eller andra neurologiska besvär du sökte för.

 

Det finns fler hemövningar med då får du gå till den stora sidan; klicka här
Klicka sedan på Hemövningar och hitta din övning under den rubriken


Informationsfoldrar:
Även här finns det ett flertal att välja mellan:
Klicka på ikonen så får du upp PDF'en

 


Vår populäraste PDF och troligen den som din terapeut rekommenderade

Om du vill läsa någon våra andra PDF'er - Streching eller akut omhändertagande, klicka här


Senaste artiklarna jag skrivit:
De senaste arrtiklarna jag skrict handlar om ryggsmärta och om den är av fysisk eller psykisk orsak.
För dig med ryggsmärta, eller om du har någon bekant som har ryggsmärta, så kan jag rekommendera att du läser dessa artiklar.

Ryggsmärta
I ditt huvud - eller på riktigt?
 

Del 1


Del 2

Här hittar du fler artiklar


Hitta terapeuterDen finns idag massvis med QINOpraktikterapeuter runt om vårt avlånga land.
För att hitta en godkänd terapeut som möter våra krav på yrkesprofessionalitet och etik, det vill säga en som erhåller en licens klicka på ikonen ovan så hittar du en till din vän, familj, eller om du skulle vara på affärsresa eller till och med semester.
Observera att det finns många där ute som kallar sig QINOpraktikterapeuter, men om du inte hittar dessa här kan vi som utbildningsinstitution garantera deras yrkeskunskap eller att de ens gått sin utbildning hos oss. De som är godkända hittar du på denna sida.
Det finns alltid en QINOpraktikterapeut nära dig..

Eller varför inte hitta en Personlig tränare som faktiskt förstår vad vi sysslar med, klicka härNYA UTBILDNINGAR - INGA FÖRKUNSKAPSKRAV
Personlighetsutvecklingskurser för gemene man, inte nödvändigtvis terapeuter. Lära dig hur du ska släppa på mentala blockeringar som hindrar dig från att leva upp till din fulla potential, stress och stresshanteriing, motivation, målsättning etc. Kurserna är helt oberoende av varandra (med 1 undantag) och inriktade mot personer som bara vill hjälpa andra må bra eller utvecklas personligen, inga andra förkunskaper krävs..

Klicka här så kommer du till den hemsidan


QINOpraktik

QINOpraktik är en kombination av Kiropraktisk och kinesisk filosofi och behandlingstekniker som härstammar från till exempel Kinesiologi, Osteopati, EFT, NLP och Massageterapi som fått namnet QINOpraktik.
QINOpraktik är en manuell behandlingsform som betonar kroppens helhet och självreglerande/självläkande förmåga.

QINOpraktikens mål är att jämställa obalanser i kroppen, vilken annars lätt resulterar i symptom som t ex smärta.
Sjukgymnastik- och massagebehandlingar bearbetar vanligtvis spända muskler med syfte att få dem att slappna av.
I QINOpraktik är det främst de svaga musklerna som behandlas.

Om du lär någon hur man behandlar så utbildar man tekniker, men om man lär dem förstå varför, så utbildar man masters.
Det är det våra utbildningar går ut på, att lära våra terapeuter varför. Varför smärta återuppstår och varför den kommer tillbaka, varför en aktiv behandlingsform är ett måste, etc etc.
Vårt mål är att utbilda masters, därför lägger vi stor tonvikt på förståelsen eller mekanismen bakom smärtan eller sjukdomen. Vi korrigerar naturligtvis uppenbara fysiska obalanser, men försöker också att förstå och korrigera anledningen till att obalansen uppstod till en början.
Dock så behandlar KINOpraktikterapeuter inte sjukdomstillstånd, men vi behandlar människan bakom sjukdomen.
 

Utbildning till QINOpraktikterapeut


Vårt mål med våra kurser är att de ska ligga lite utanför alla andra vidareutbildningar som erbjuds för dig som terapeut.

Vi vill att du som terapeut inte bara ska lära dig nya tekniker utan även få en mycket större förståelse för hur vår kropp fungerar på flera olika plan.
Tekniker i alla ära, men de är bara pusselbitar i ett större pussel, stretching, triggerpunktsbehandling, mobilisering osv är alla pusselbitar och dessa är vi övertygad att du har full koll på. Du studerade dem framifrån, från sidan, vände och vred dem. Men har du lärt dig hur man lägger pusslet? Förstå helheten?

Svenska QINOpraktikskolans fort- & vidareutbildningar går ut på att lära dig lägga pusslet, lära dig förstå helheten, om varför smärta uppstår, varför smärtan ideligen återkommer och hur du ska få långvarig effekt.

Vårt flaggskepp är kurserna i QINOpraktik, en manuell behandlingsform grundat av Mikael Dahlström, där kunskap, tekniker och filosofi från Kiropraktik, Kinesiologi, Osteopati och Massageterapi blandades till en helt egen teknik - QINOpraktik.

Vi utvecklar ständigt vårt utbud och har nu helt nya kurser som vi tycker är väldigt spännande.

För att bli QINOpraktikterapeut måste man ha någon form av anatomiutbildning, vi brukar säga minst massör, men om du skulle vara t ec sjuksköterska går det också bra. Vi bryr oss egentligen inte om du kan massera en person eller inte, vi börjar ändå från grunden, MEN anatomin är ett måste... Du måste också ha gått en erkänd utbildningar endera SFKM, KrY eller högskolan (t ex sjukgymnast eller sjuksköterska)

Observera att vi inte startar nya kurser i QINOpraktik i Sverige längre. Vi håller dock internationella kurser under the College of QINOpractic Medcins regi i Englnad och Spanien.

För att få mer info om vårt kursutbud och mycket mer info om vad kurserna innehåller, klicka här

Välj inte vilken utbildning du ska gå, välj den person du vill vara...

Svenska QINOpraktikskolan - När kvalitet är viktigare än kvantitet.


Kiropraktik eller QINOpraktik

OBS: QINOpraktik är inte att förknippa med kiropraktik. Detta är mer en avancerad Kinesiologiutbildning där mycket starka influenser kommer från kiropraktisk filosofi.
Dock använder vi oss INTE av manipulation utan av mjuka tekniker hämtade från som sagt kinesiologin.
QINOpraktik eller QINOpractic är betydligt mer holistiskt än kiropraktik.

Ingen av våra terapeuter får använda sig av ordet kiropraktik eller det namnskyddade ordet/titeln kiropraktor i sin marknadsföring, eller antyda att de behandlar med kiropraktik eller manipulation.


Mikael Dahlström, Rektor och grundare, Svenska QINOpraktikskolan.
Leg Kiropraktor, Kinesiolog, QINOpraktikterapeut, Akupunktör, Massageterapeut, föredragshållare etc
 


 

image


image
image