Varför

Vem studerar på Svenska QINOpraktikskolan?


Att jobba med QINOpraktik, eller QINOpractic Medicine som det heter internationellt är inte lätt. Men enormt utvecklande och om du gillar utmaningar och vara en aktiv del när mirakel sker, Ja då kanske QINOpraktik skulle vara något för dig.


MEN, det finns några viktiga aspeker som du måste förstå innan du tar steget och går våra utbildningar:

1, Du måste vara beredd på att du till en början kommer gå vilse.

Det är inte förrän man går vilse som man hittar nya vägar. Jag kan garantera att när du går våra kurser så kommer du att gå vilse, inte veta vilken fot du ska stå på, men kommer snart klarna och då öppnar sig en helt ny värld.

För att våga gå vilse kan man inte vara rädd att misslyckas.

2, Du vill förstå bakomliggande faktorer som skapar besvär hos dina kunder/patienter. De flesta terapeuter där ute fokuserar sina behandlingar på Vad. Vad som kunden/patienter har och Hur de ska hjälpa.

En massör eller kiropraktor utgår från Vad han/hon ska göra, massera eller justera en led. Smärtan finns i Trapeziusmuskeln, jag är massör, jag kan massera, detta leder i sin tur till nästa fråga: Hur. Hur ska jag massera? Vilken teknik ska jag använda. Kotan sitter "fast", vilken teknik ska jag använda.

Men det svarar inte automatiskt på Varför. Varför är muskeln spänd eller kotan sitter fast..


Vi har en lite annan approach.

Inom QINOpraktiken utgår vi från det andra hållet: Vi börjar med Varför, Varför har personen det eller det problemet, sedan går vi utåt i ledet. När vi väl har en teori om varför så kommer nästa fråga, Hur ska vi kunna hjälpa till?

Detta leder till Vad, Vad ska vi göra, vilken teknik ska jag välja för att hjälpa Varför de har sökt oss, vilket nödvändigtvis inte är Vad de söker oss för..

Läs mer i PDF'en här

3, Du vill behandla människors problem, inte bara deras fysiska symptom.

SQS inriktar sig specifikt på problemlösande och terapeutiskt inriktade kurser.


Alla säger att dom behandlar orsaken till smärtan, inte symptomet. Men gör dom det?

Om orsaken till smärtan är att man är stressad eller vantrivs på jobbet, behandlar man detta? Symtomen är smärta, men orsaken är hur vi tolkar vår omgivning, det är det inte många som behandlar.


4, Du vill gå i en liten klass.

Du vill inte gå i en klass som har 80-100 stycken elever.

Eftersom vårt motto är: "Kvalitet är viktigare än Kvantitet" - tar vi aldrig in fler än 12 studenter, eller 8 per lärare. 


5, Röd tråd.

Alla våra kurser har en röd tråd. Vilken kurs du än går så kan du följa den röda tråden. Personlighetsutveckling, stress och en djupare förståelse är tre av våra röda trådar genom alla våra kurser.

6, Bred utbildning.

Vårt flaggskepp, QINOpraktik är en mycket bred utbildning.

Där vi börjar med mycket analys och förståelse för bakomliggande faktorer för t ex smärta, varefter vi fortsätter med fantastiska behandlingstekniker ju längre in i utbildningen desto längre in utbildningen du kommer.

 

En mycket viktigt hörnsten i alla våra utbildningar är att du ska förstå pusslet, inte bara kunna de olika beståndsdelarna. Detta innebär att du måste se helheten och ibland frångå tidigare uppfattningar om hur saker och ting fungerar. Vi fokuserar alla våra utbildningar på varför vi får smärta och inte Vad du som terapeut ska göra.


7, Kursledare.

Mikael Dahlström är huvudlärare och rektor på SQS.

Han har arbetat med patienter under 25 år och gör så än idag.


Tack vare detta har han en fot i verkligheten och kan därför erbjuda verklighetsförankrade utbildningar och helt unika, eftersom alla kurser är helt egenkomponerade och inga kopior på andra utbildningar.

8, Personlighetsutveckling.

En förståelse för hälsa, läkning, bakomliggande orsaker till våra symptom.

Stressens enormt destruktiva effekt på vår kropp. Vad är din motivationskraft?

Är det skillnad på att gå emot någonting och gå ifrån någonting? Varför återkommer smärta och hur ska du som terapeut besvara detta. Dessa är några ämnen och frågor som vi arbetar med under våra utbildningar.

Alla våra kurser är enormt personlighetsutvecklande och hela tre av våra kurser är helt inriktade till personen bakom terapeutrollen, för att du ska växa som människa.

Minst 50% av tonvikten ligger på din personlighetsutveckling. Du arbetar dagligen med kunder/patienter , då måste också du vara "hel".


Det är inte förrän man går vilse som man hittar nya vägar. Läs detta igen..

Våra kurser utgår från detta. Eftersom vi har en helt annan infallsvinkel än andra så kan våra elever initialt uppleva att de är vilse. Men detta är normalt, för om du alltid går i samma fotspår kommer du alltid få/uppleva samma saker som du alltid gjort.

QINOpraktik handlar om att tordas gå vilse.

9, Repetition.

Varje student kan repetera kurserna till ett starkt reducerat pris. Varje student får alltid delta gratis på varje kurs sista dags eftermiddag, för att repetera och träna (förutsatt att den repeterande terapeuten redan gått aktuell kurs)

Årliga fördjupningskurser: SQS måste, och vill, garantera att våra terapeuter arbetar utifrån vår standard, etik och att du ska få samma kvalitet på behandlingar, vilken än QINOpraktikterpeut du än går till, även om de naturligvis arbetar lite olika. Alla terapeuter som finns på vår interationella sida går en fördjupningskurs minst vart tredje år.


Målsättning:

Att utbilda elitterapeuter. Terapeuter som har en oerhört stor förståelse för patientens bakomliggande problem, vad som orsakar besvären, vilken den första dominobrickan är som senare leder till symptom.


Alla våra terapeuter ska erbjuda sina patienter mervärde genom att etablera en gedigen och varaktig patientkontakt det vill säga; en korrekt och säker bedömning av terapeuten, en angiven tidsplan för behandlingsserien, en grundlig information om problemet, dess orsak och verkan samt tips och övningar som patienten själv kan göra för att inte falla tillbaka i gamla mönster.


Att studera till QINOpraktikterapeut, och senare arbeta som sådan, är väldigt omtumlande men enormt tillfredsställande.


En våra studenter, numera kollegor, Mikael Ström från Helsingborg ringde och berättade, med tårar i halsen att han precis hjälpt sitt första par bli med barn. De hade försökt i många, många år och frågade om Micke trodde QINOpraktik skulle kunna hjällpa dem. Det gjorde det.


Cecilia Dahlström, Stockholm, arbetar mycket med utbrända och självmordsbenägna personer och älskar verkligen sitt yrke. Ibland kommer det naturligtvis även andra till henne, som mannen som fått en Stroke några år tidigare. Han och hans fru hade varit väldigt sociala människor innan, men eftersom mannen tappade talet och blev aggresiv så hade de tappat alla vänner. Frun ringde och fråga om Cissi trodde QINOpraktik skulle kunna hjälpa hennes man. Det gjorde det, Talet återkom och efter bara 5,6 behandlingar kunde han återigen prata, gå och han var mycket gladare. idag har de åter ett aktivt liv, med de flesta vännerna tillbaka.


Eller Reijo Palojärvi, Ludvika, fick en kund som haft en Stroke. Han fick bära in kunden till den första behandlingen. När han kom till den tredje behandlingen, dvs han hade bara fått två behandlingar, kom han till kliniken lite bakfull. Han hade varit på Finlandsfärjan och dansat hela natten... QINOpraktik hjälpte även här. Det finns massvis med liknande exempel.


QINOpraktik erbjuder dig ett tillfälle att påverka människor på ett helt annat plan. Välkommen till Svenska QINOpraktikskolan


Tillbaka till huvudsidan