Anti-Stress


Anti-Stress, Stress Release Technique


Anti-Stresskursen skiljer sig ganska mycket från andra kurser inom stress. Vi har en helt annan infallsvinkel till detta mycket allvarliga problem/tillstånd.


En kurs som är nödvändig för dig som vill arbeta med människor och förstå orsaken bakom deras symptom, dvs. varför de uppsökt dig.


Genom att förstå uppkomsten bakom din klients/patients beteende (eller negativa tankar, rädslor etc) kan du hjälpa dem bli av med själva orsaken och inte bara hjälpa dem "hantera sin vardag".


Du kommer att lära dig hur mycket DU som terapeut kan påverka detta kommer att ge dig otroliga resultat i dina behandlingar. Du kommer även få en insikt i hur du själv lever ditt liv och hur det i sin tur påverkar dig som människa.


Förståelsen för hur vår kropp reagerar på stress och/eller det vi tolkar som stress ligger som en fast grundplåt i utbildningen.

Allt detta, tillsammans med de verktyg som du får av oss gör att DU på ett positivt sätt kommer att kunna påverka dina patienters/kunders liv. Blanda dina nya kunskaper med dina existerande och vi har ett vinnande koncept.

Kurs:

Anti-Stress, Stress Release Technique


Kurslängd:    3 dagar

Tider:               09-17


 

Förkunskaper:

Terapeut av något slag

 

Kursinnehåll:

Stressfysiologi och etiologi, Stresshantering, Anatomi, Smärtfysiologi, Kinesiologi, Osteopatisk- och Kinesisk filosofi, Målsättning, Motivation

 

 

Behandlingstekniker:

Osteopatiska- och kinesiologiska tekniker, Stress Release Technique

Mycket praktisk träning och många hemövningar både för dina patienter/kunder men även för dig själv.

 

Kursintyg:

Efter kursen erhåller du ett kursintyg

Människor som idag söker för olika kroppsliga symtom har väldigt ofta ett påslag i den delen av nervsystemet som kallas Sympatiska nervsystemet. Detta beror på att de flesta av oss inte klarar av att sortera all information/intryck som vi bombarderas med via internet/tv/mail/mobil/sms o.s.v.


Vi är hela tiden anträffbara på gott och ont. Tempot blir högre och högre. För att klara detta så svarar vårt system med att ”skruva upp” aktiviteten i det Sympatiska nervsystemet. Detta är okej under korta perioder. Sedan krävs återhämtning. Om detta inte sker uppstår problem. Systemet är på hela tiden. Dygnet runt. Det kan leda till en mängd olika symtom som huvudvärk, magbesvär, ryggvärk, muskelvärk, yrsel trötthet, sömnbesvär, bara för att nämna några.